Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
16

Noord-Holland steunt pachtafkoop en aankoop NNN-terreinen

Op grond van deze onlangs al aangekondigde nieuwe regeling – waarmee een vervolg wordt gegeven aan de Uitvoeringsregeling subsidie pachtafkoop en aankoop NNN-terreinen Noord-Holland 2019 (NNNNH) – kan de provincie subsidie verlenen voor de afkoop van pachtcontracten én de aankoop van terreinen binnen het natuurnetwerk Nederland (NNN).

Subsidie kan worden aangevraagd voor projecten gericht op het realiseren van duurzaam natuurbeheer door middel van:

  • a. het verwerven van grond;
  • b. het pachtvrij of erfpachtvrij maken van grond.

Subsidie als bedoeld onder a kan worden aangevraagd door eenieder die duurzaam natuurbeheer verricht of voldoende aannemelijk maakt dat hij op het terrein duurzaam natuurbeheer kan en zal verrichten. Subsidie als bedoeld onder b kan worden aangevraagd door de eigenaar van het terrein die duurzaam natuurbeheer verricht of voldoende aannemelijk maakt dat hij op het terrein duurzaam natuurbeheer kan en zal verrichten.

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten. Aanvragen kunnen van 4 maart 2024 tot en met 31 december 2024 worden ingediend bij de provincie Noord-Holland. Het voor 2024 beschikbare budget van € 1,5 miljoen wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht