Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
16

ZonMw-oproep ‘Leefstijl in de Zorg: Implementatie & Impact’

Doel van deze oproep is het versterken van de implementatie van leefstijl in de zorg. Het onderzoek levert breed toepasbare kennis op om leefstijl effectief en duurzaam in te bedden in de zorgpraktijk.

In aanmerking komen samenwerkingsverbanden van kennis- en praktijkinstellingen en andere stakeholders uit het zorgveld. Er wordt gestreefd naar een zo breed mogelijke samenwerking tussen relevante partijen uit diverse domeinen. Idealiter wordt er gewerkt vanuit bestaande samenwerkingsverbanden die worden uitgebreid en aangevuld met de benodigde disciplines en domeinen. De hoofdaanvrager dient afkomstig te zijn van een Nederlandse kennisinstelling. Deelname van een hogeschool of mbo-instelling wordt aangemoedigd.

Subsidie wordt verstrekt voor projecten die bijdragen aan het oplossen van belangrijke knelpunten om leefstijl effectief en duurzaam te implementeren. Om voldoende focus aan te brengen binnen deze subsidieronde zijn er drie thema’s gedefinieerd:

  • Opleiden & professionalisering;
  • Financiering;
  • Organisatie van de zorg.

Voor de oproep is een budget van € 6 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal € 600.000 per project met een looptijd van maximaal 27 maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadlines zijn: 12 maart 2024 (indienen projectidee) en 2 juli 2024 (uitgewerkte subsidieaanvraag).

Terug naar overzicht