Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
16

ReumaNederland kondigt tweetal nieuwe calls aan

Deze twee ambities zijn uitgewerkt in thema's die staan beschreven in het samenwerkings- en financieringsbeleid 2022-2026. ReumaNederland gebruikt een raamwerk om dit beleid in de praktijk vorm te geven. Dit raamwerk bestaat uit vier programma's: namelijk:

  • Talent programma: Het Junior en Senior Talent programma;
  • Explore programma: LangLopende Programmalijnen;
  • Focus programma: Thema gedreven;
  • Connect programma: Publiek Private Samenwerkingen/Partnerships en (inter)nationale samenwerkingen.

De twee nu aangekondigde calls die binnenkort open gaan, zijn:

  • in het kader van het Talent programma: de call Senior Talent. Deze call opent 1 februari 2024 voor vooraanmeldingen en sluit 1 april 2024. Vanuit de vooraanmeldingen wordt een selectie gemaakt, waarbij geselecteerden worden uitgenodigd om een volledig onderzoeksvoorstel uit te werken. De uiterlijke indieningsdeadline voor volledige onderzoeksvoorstellen is 1 juli 2024. De call is voor postdoc onderzoekers (maximaal tien jaar na promotie) om hen de mogelijkheid te geven middels een persoonsgebonden wetenschappelijk onderzoek verder te bouwen aan een onderzoeksgroep met een duidelijk doel en toekomstvisie ingebed in een netwerk waarin samenwerking instrumenteel is;
  • in het kader van het Focus programma: een thema gedreven call op het gebied van ontstekings- en zeldzame vormen van reuma. Deze call opent 1 april 2024 voor vooraanmeldingen en sluit 1 mei 2024. Vanuit de vooraanmeldingen wordt een selectie gemaakt, waarbij geselecteerden worden uitgenodigd om een volledig onderzoeksvoorstel uit te werken. De uiterlijke indieningsdeadline voor volledige onderzoeksvoorstellen is 1 augustus 2024. Het exacte thema wordt in de loop van 2024 bekendgemaakt. Aanvragen op het gebied van artrose zijn uitgesloten.

Uitgebreidere beschrijvingen van de calls komen binnenkort beschikbaar, aldus ReumaNederland.

Kijk voor meer informatie ook op: https://reumanederland.nl/onderzoek/subsidiemogelijkheden-formulieren-procedure/

Terug naar overzicht