Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
16

Derde oproep Interreg Vlaanderen-Nederland geopend

In het kader van de derde oproep wil het programma € 35 miljoen toekennen, wat staat voor bijna 20% van de beschikbare middelen voor projecten. Projecten kunnen voor maximaal 50% van de subsidiabele kosten worden gefinancierd met EFRO-middelen. Er is geen minimum- of maximumbudget per project.

Projecten voor de derde oproep kunnen worden aangemeld binnen iedere specifieke doelstelling van het programma, met uitzondering van C3 'Duurzaam Toerisme'. In de volgende – en naar verwachting tevens laatste – oproep zal er wel weer ruimte zijn voor toeristische projecten. Het is echter niet uitgesloten dat dan andere thema's en/of doelstellingen buiten die oproep blijven. De indicatieve timing van die laatste oproep is voorjaar 2025.

Het Comité van Toezicht van het programma beslist overigens op 19 juni 2024 welke voor de derde oproep aangemelde projecten het best inpasbaar zijn binnen het programma. Deze projecten kunnen vervolgens worden uitgewerkt tot volwaardige aanvraagdossiers. De deadline voor uitgewerkte projectaanvragen is vastgesteld op 15 november 2024. Het Comité van Toezicht beslist dan op 5 maart 2025 over de ingediende uitgewerkte projectaanvragen.

Kijk voor meer informatie ook op: https://interregvlaned.eu/nieuws/samenwerken-in-de-lage-landen-grijp-nu-je-kans

Terug naar overzicht