Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
15

ZonMw-oproep voor Talentprogramma Klinische Fellows

ZonMw heeft een oproep gepubliceerd in het kader van het Talentprogramma Klinische Fellows.

Met dit programma wil ZonMw de werelden van kliniek en wetenschappelijk onderzoek met elkaar verbinden en versterken, door te investeren in ‘bruggenbouwers’. Binnen het programma krijgen jonge gepromoveerde clinici de kans om deze brugfunctie op te bouwen en hun eigen wetenschappelijke onderzoekslijn op te zetten.

Aanvragen kunnen worden ingediend door gepromoveerde medisch specialisten, huisartsen, sociaal geneeskundigen, (verpleeg)huisartsen en jeugdartsen, ziekenhuisapothekers, sociaal- en specialisten ouderengeneeskundige, klinisch chemici en dierenartsen met ervaring op het gebied van medisch wetenschappelijk onderzoek. Vanuit de programma’s Doelmatigheidsonderzoek en Goed Gebruik Geneesmiddelen is er in deze ronde extra budget beschikbaar om elk één talentvolle jonge medisch specialist een Klinisch Fellowship te bieden.

Gehonoreerde aanvragers uit de vorige rondes van Klinische Fellows zijn uitgesloten van deelname. Verder mag een aanvrager maximaal één aanvraag indienen per Klinische Fellow ronde en mag een aanvrager binnen het Klinische Fellows programma maximaal twee keer een aanvraag indienen. Een aanvraag mag niet tegelijkertijd met andere subsidievormen, zoals de Vernieuwingsimpuls het aanvraagproces doorlopen.

Het onderzoeksvoorstel betreft een klinisch en fundamenteel van aard wetenschappelijk onderzoek met een aanwijsbare relevantie voor verbetering van de patiëntenzorg.

De subsidie bedraagt maximaal € 200.000. Het beschikbare budget voor deze oproep is € 1,2 miljoen.

Aanvragen kunnen tot en met 9 januari 2020, 14:00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/klinische-fellows-2019/

Terug naar overzicht