Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
15

SCI en Agis Innovatiefonds openen gezamenlijke oproep Chronisch Gezond

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) en het Agis Innovatiefonds (AGIS) hebben gezamenlijk de open oproep Chronisch Gezond gelanceerd, gericht op verbetering van het alledaagse leven voor mensen met (nog g)een chronische aandoening.

Nieuwe of bestaande coalities van gemeenten, zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, particuliere initiatiefnemers, ondernemers en mensen met een aandoening worden in het kader van de oproep uitgenodigd om samen met ontwerpers te werken aan nieuwe producten, ruimtelijke interventies of gezondheidsconcepten ter versterking van de zelfregie van mensen in hun alledaagse leefomgeving.

Steun is beschikbaar voor maximaal zes ontwerpende onderzoeken, die worden uitgevoerd door interdisciplinaire teams in nauwe samenwerking met de mensen zelf voor wie het initiatief verschil moet maken. Te ondersteunen onderzoeken moeten betrekking hebben op (één van) de volgende ontwerpopgaven:

  • eigen regie in het alledaagse leven;
  • versterking van samenredzaamheid;
  • mensgerichte gezondheidsconcepten.


Per project is een maximumbijdrage van € 40.000 inclusief btw beschikbaar voor de eerste fase. Deze eerste fase loopt van maart tot en met november 2020 en resulteert in een uitgewerkt (project)plan waarmee subsidie kan worden aangevraagd voor de tweede fase, die loopt van december 2020 tot en met december 2021. Voor de tweede fase is per project een budget van € 80.000 inclusief btw beschikbaar.

Voorstellen voor de nu geopende oproep voor de eerste fase kunnen tot en met 4 februari 2020 worden ingediend via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De aanvraagronde voor de tweede fase wordt verwacht in november 2020.

Kijk voor meer informatie op: https://stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/open_oproep_chronisch_gezond/ en http://stimuleringsfonds.nl/nl/subsidies/open_oproepen/open_oproep_chronisch_gezond/

Terug naar overzicht