Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
15

Vanaf 2013 ook voor bestaande SDE+ beschikkingen subsidie voor invoeding elektriciteit op installatie of directe lijn

Elektriciteitproducenten met een SDE(+) beschikking van 2008 tot en met 2011 kunnen vanaf uiterlijk februari 2013 in aanmerking komen voor subsidie voor invoeding elektriciteit op installatie of directe lijn.

Op grond van de wet "Implementatie van het Europese derde energiepakket" moeten eigenaren van netten die geen publiek net zijn, voor 20 november aan de NMa laten weten of zij gebruik willen maken van de mogelijkheid om hun infrastructuur aan te merken als een gesloten distributiesysteem. Voor de neteigenaren is van belang om te weten of zij gelet op hun subsidiebeschikking ook voor het aanmerken van hun infrastructuur als directe lijn kunnen kiezen. Door de voorgenomen wijziging van de SDE(+) voor de beschikkingen van 2008-2011 zorgt de Minister ervoor dat deze producenten geen subsidierechten zullen verliezen wanneer zij kiezen voor de aanmerking als directe lijn. Zonder deze wijziging zou in dat geval wel een deel van de stroomproductie buiten de subsidierechten kunnen vallen, omdat alleen elektriciteit die wordt ingevoed op het openbare net voor SDE in aanmerking komt.

De ministeriële regeling waarin dit wordt geregeld zal naar verwachting in januari 2013 worden gepubliceerd. Omdat ondernemers al op korte termijn moeten beslissen heeft de Minister besloten om hen nu al te informeren over deze voorgenomen regeling.

Terug naar overzicht