Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
15

STW en Vlaamse IWT starten pilot voor bilaterale projecten

Nederlandse en Vlaamse wetenschappers die samen een onderzoek willen opzetten, kunnen nu projectvoorstellen indienen bij STW en de Vlaamse tegenhanger IWT. Door gezamenlijk projectvoorstellen toe te kennen, willen STW en IWT de samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse wetenschappers stimuleren. Bij STW kunnen tot 1 mei 2015 voorstellen worden ingediend binnen het Open Technologieprogramma (OTP). Bij IWT is de deadline voor Strategisch Basisonderzoek kanaal voorstellen (SBO) 9 januari 2015.  

Om bilaterale samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse onderzoekers aan te moedigen, zijn STW en IWT een pilot gestart voor bilaterale projecten. Doel is om, op termijn, onderzoekers langjarig de mogelijkheid te geven om gezamenlijke projecten in te dienen bij beide organisaties. Er wordt geen aparte call geopend, maar de ingediende projecten worden beoordeeld binnen de bestaande instrumenten, het OTP en het economische programmadeel van het SBO van IWT conform een “lead agency” procedure.

De onderzoekers worden uitgenodigd om een gezamenlijk project in te dienen dat zich richt op nieuwe strategische kennisgeneratie via inventief basisonderzoek met mogelijkheden tot economische valorisatie door bedrijven. Bij STW kunnen voorstellen ingediend worden op het gebied van High Tech Systemen en Materialen (inclusief ICT en nanotechnologie). Bij het IWT voorstellen op het gebied van Farma en Chemie (inclusief biotechnologie en Biobased Economy).

STW en IWT stellen elk € 2,5 miljoen beschikbaar binnen de reguliere OTP- en SBO-budgetten. De bijdrage van STW en IWT elk is per project minimaal € 300.000 en maximaal € 500.000, dus gezamenlijk tussen € 600.000 en € 1.000.000. Cofinanciering door bedrijven is minimaal 25% van het totaal aangevraagde budget boven de € 500.000.

Terug naar overzicht