Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
15

Extra subsidie voor Fosfor 2.0 van Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (voorheen Stimuleringsfonds voor de Pers) heeft op 16 september 2014 besloten aan Uitgeverij Fosfor een subsidiebijdrage te verstrekken van maximaal € 68.925 voor de uitvoering van het project Fosfor 2.0. Dit besluit volgt na een bezwaarschriftprocedure van Fosfor waardoor er nu een extra bijdrage van € 21.420 beschikbaar gesteld wordt.

Het bestuur van het Fonds had eerder besloten het project te subsidiëren met een bedrag van maximaal € 47.505. Fosfor tekende bezwaar aan en voerde aan dat de niet-subsidiabel geachte kosten, in dit geval uitvoeringskosten, noodzakelijk zijn voor de uitvoering van het project. Ook al blijft het bestuur van mening dat een aantal aangedragen overheadkosten niet voor subsidiëring in aanmerking komt, het wil wel meegaan in het argument dat de kosten van een bedrijf dat in de startfase verkeert voor een belangrijk deel aan de uitvoering van het project dienen te worden toegerekend.

De aanvraag is toegewezen op grond van de Tijdelijke subsidieregeling persinnovatie 2014, die de mogelijkheid biedt tot het subsidiëren van een project voor vernieuwing in de persbedrijfstak. Subsidies voor projecten worden toegekend op basis van matching waarbij de aanvrager de helft van de kosten voor eigen rekening neemt.

Terug naar overzicht