Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
15

Aanvragen geopend voor scholing grafimediabranche

In augustus werd bekend dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het sectorplan voor de grafimediabranche heeft goedgekeurd. Het ministerie stelt € 2,2 miljoen beschikbaar voor dit plan, waarin wordt ingezet op (om-)scholing en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het A&O Fonds voor Grafimediabranche heeft nu de procedures en aanvraagformulieren beschikbaar gesteld voor bedrijven in de branche, die subsidie willen aanvragen voor opleidingen, cursussen en begeleidingstrajecten.

In het sectorplan voor de grafimediabranche hebben de sociale partners in de grafimedia zich gecommitteerd aan maatregelen om de bestrijding van de arbeidsmarktproblemen te intensiveren, te verbreden en te vernieuwen. Een onderneming kan hiermee subsidie ontvangen op opleidingen, cursussen en begeleidingstrajecten, die door medewerkers gevolgd worden.

De subsidie bedraagt 40% voor bedrijven die bijdragen aan het opleidingsfonds. Dit is bovenop de reeds bestaande subsidieregeling van het A&O Fonds Grafimediabranche voor scholing van 25%. De subsidie bedraagt 30% voor bedrijven die niet bijdragen. Dit geldt ook voor ZZP’ers.

De uitvoering van de scholing moet (deels) plaatsvinden tussen 1 januari 2014 en 31 december 2015, waarbij geldt dat de kosten van de opleiding minimaal € 1.500 moeten bedragen en minimaal 4 dagdelen dienen te omvatten. De uiterste datum waarop aanvragen kunnen worden ingediend is 31 december 2015. Bij uitputting van het beschikbare subsidiebudget kan het A&O Fonds Grafimediabranche echter wel besluiten om de regeling eerder te sluiten.

Terug naar overzicht