Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
15

€ 6,5 miljoen voor sectorplan grootmetaal

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft groen licht gegeven voor de uitvoering van het sectorplan voor de metalektrobranche. Het plan heeft als doel om een impuls te geven aan de structurele verbetering van de technische arbeidsmarkt in deze sector. Er wordt een bedrag van circa € 6.5 miljoen subsidie beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van de diverse maatregelen.

Het sectorplan bevat op de belangrijkste thema’s in de metalektro (grootmetaal) een grote diversiteit aan maatregelen zoals het realiseren van extra leerwerkplekken, het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werknemers en het bevorderen van de instroom van mensen die buiten de sector werkzaam zijn. Het plan heeft een looptijd van 1 september 2014 tot 1 september 2016 met uitzondering van de extra leerwerkplaatsen; deze trajecten lopen door tot 1 september 2017. De uitvoering van het sectorplan is in handen van de Stichting A+O Metalektro, het opleidingsfonds voor de Metalektro.

Ongeveer 159.000 werknemers zijn werkzaam in de metalektro. Binnen de sector kan een aantal branches worden onderscheiden. Dit zijn de staalindustrie, elektro, constructie, scheepsbouw, hightech, automotive, machinebouw en maintenance.

De subsidie wordt beschikbaar gesteld vanuit de Regeling cofinanciering sectorplannen. Het doel van deze regeling is het stimuleren en behouden van werkgelegenheid door middel van (inter)sectoraal maatwerk. Hiervoor is in totaal € 600 miljoen beschikbaar, waarbij geldt dat aanvragen kunnen worden ingediend in tijdvakken. Het tweede tijdvak was geopend van 1 april 2014 tot en met 31 mei 2014. De openstelling van het derde en laatste tijdvak zal in 2015 zijn.

Terug naar overzicht