Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
15

Sectorplan uitgevers goedgekeurd

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft groen licht gegeven voor de uitvoering van het sectorplan van het uitgeverijbedrijf. Het ministerie stelt een bijdrage van € 6,3 miljoen voor het plan, waarvan de totale kosten € 12,6 miljoen bedragen. De nieuwe maatregelen die in het plan zijn opgenomen, betreffen onder meer werk-naar-werktrajecten, scholing en duurzame inzetbaarheid op lange termijn.

Verschillende ontwikkelingen in de uitgeverij brengen grote arbeidsmarktproblemen met zich mee. Dat geldt zowel voor dagblad-, tijdschrift-, vakblad- als educatieve uitgevers. In het sectorplan committeren werkgevers en werknemers zich aan maatregelen om verschillende arbeidsmarktproblemen het hoofd te bieden. Dat doen zij met de overheid als faciliterende cofinancieringspartner.

Er wordt voor de uitvoering van het sectorplan een projectorganisatie ingesteld. Het project zal worden uitgevoerd onder auspiciën van het Bedrijfstakbureau Uitgeverijbedrijf, dat hoofdaanvrager is voor het sectorplan. Op 14 oktober vindt een informatiebijeenkomst plaats, waarvoor de NUV Academy komende week een uitnodiging zal uitsturen naar belanghebbenden in de uitgeverijsector. Via de site van het Bedrijfstakbureau wordt u bovendien op de hoogte gehouden van de voortgang en uitvoering van het sectorplan.

De bijdrage van het ministerie wordt beschikbaar gesteld vanuit de Regeling cofinanciering sectorplannen. Het doel van deze regeling is het stimuleren en behouden van werkgelegenheid door middel van (inter)sectoraal maatwerk. Er is in totaal € 600 miljoen beschikbaar. Aanvragen kunnen worden ingediend in tijdvakken. Het tweede tijdvak was geopend van 1 april 2014 tot en met 31 mei 2014. De openstelling van het derde en laatste tijdvak zal naar verwachting in het najaar van 2014 zijn.

Terug naar overzicht