Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
15

Instroomregeling geopend voor beroepsopleidingen platte dakenbranche

Sociaal Fonds BIKUDAK stelt een nieuwe regeling open voor werkgevers in de platte dakenbranche. Als onderdeel van het sectorplan komen bedrijven in aanmerking voor een financiële vergoeding, indien zij aan leerlingen een vaste leerwerkplek aanbieden. De opleiding moet kwalificerend zijn voor het werken in de sector. Per leerling komt een werkgever in aanmerking voor een vergoeding van maximaal € 4.000. De regeling loopt vooruit op de invoering van het vakpaspoort.

In december 2014 komt het vakpaspoort beschikbaar. Dit is een digitaal document waarin alle certificaten en opleidingen van een werknemer op een rij staan. Alleen bedrijven die beschikken over een geldig vakpaspoort komen in aanmerking voor deze regeling. Zolang het vakpaspoort in ontwikkeling is geldt als overgangsregeling, dat bedrijven die voor arbeidsovereenkomsten de cao BIKUDAK toepassen, in aanmerking komen.

Voor BBL 1-opleidingen geldt een vergoeding van € 400 per maand voor maximaal 5 maanden. Deze vergoeding is beschikbaar voor maximaal 24 leerlingen. De vergoeding voor BBL 2-opleidingen is beschikbaar voor maximaal 222 leerlingen. Deze vergoeding bedraagt € 400 per maand voor maximaal 10 maanden. Vergoedingen worden verleend voor leerlingen die in de projectperiode (1 mei 2014 tot en met 30 april 2016) met de opleiding starten.

Terug naar overzicht