Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
15

Provincie Noord-Brabant past Subsidieregeling verkeer en vervoer aan

De provincie Noord-Brabant heeft de Subsidieregeling verkeer en vervoer Noord-Brabant 2016 (VVNB16) aangepast.

Concreet hebben de wijzigingen betrekking op paragraaf 2 (Snelfietsroutes) en paragraaf 4 (Verkeers- en vervoersprojecten GGA). Voor deze laatste paragraaf is tevens een nieuwe openstelling gepubliceerd.

Snelfietsroutes
Met deze paragraaf wil de provincie het aanleggen van snelfietsroutes faciliteren. Ook het aanleggen van delen van snelfietsroutes en kunstwerken wordt daarbij gefaciliteerd, zodat op korte termijn een start kan worden gemaakt. Om er zeker van te zijn dat uiteindelijk de gehele snelfietsroute wordt aangelegd, dus snelfietsroutes die A en B verbinden en helemaal klaar zijn, stelt de provincie als voorwaarde bij deze subsidieregeling dat er een bestuursovereenkomst is gesloten tussen alle gemeenten waar de snelfietsroute in ligt. In die bestuursovereenkomst en de bijlagen die daarbij horen moet het ontwerp en het kwaliteitsniveau voor de gehele snelfietsroute duidelijk zijn vastgelegd en is ook vastgelegd wanneer welk deel wordt aangelegd en wie welk deel betaald.

De ambitie van de provincie is om in 2020 vijf snelfietsroutes gereed te hebben en met vier snelfietsroutes gestart te zijn. Om die ambitie te halen, is tempo nodig. Snelfietsroutes waarvoor de bestuursovereenkomsten voor 1 januari 2019 is ondertekend, moeten uiterlijk 1 januari 2021 gereed zijn, met een eventuele verlenging van een jaar. Snelfietsroutes waarvoor de bestuursovereenkomst voor 1 januari 2020 is ondertekend moeten uiterlijk 1 januari 2024 gereed zijn.

Subsidieaanvragen worden ingediend van 3 mei 2018 tot en met 1 juli 2023. Voor deze periode is een plafond van € 61 miljoen beschikbaar.

Verkeers- en vervoersprojecten GGA
Voor deze paragraaf is een nieuwe openstelling gepubliceerd. Aanvragen kunnen van 1 december 2019 tot en met 31 januari 2020 worden ingediend. Voor deze periode is een plafond van € 17.633.000 beschikbaar.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling verkeer en vervoer Noord-Brabant 2016 is het ondersteunen van projecten die bijdragen aan het behalen van de doelen uit het Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan (PVVP).

Terug naar overzicht