Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

ZonMw-oproep 'Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg - open ronde 4'

ZonMw heeft de subsidieoproep 'Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg - open ronde 4' opengesteld voor het indienen van aanvragen.

Het doel van de oproep is het stimuleren van kennisontwikkeling over de kwaliteit en specifiek de veiligheid, effectiviteit en doelmatigheid van hulpmiddelenzorg thuis. Een projectidee kan alleen door een onderzoeksorganisatie worden ingediend.

Te ondersteunen onderzoek betreft vergelijkend onderzoek naar de effecten (vaak in termen van kwaliteit van leven) en kosten van twee (of meer) vormen van hulpmiddelenzorg. Het kan gaan om een vergelijking van:

  • een (innovatief) hulpmiddel ten opzichte van de huidige standaardzorg (hulpmiddel of andere zorg) in Nederland;
  • de organisatie van de hulpmiddelenzorg (nieuwe wijze) ten opzichte van de standaard organisatie van zorg in Nederland.


De organisatie van zorg rondom de hulpmiddelengebruiker dient meegenomen te worden in het onderzoek. Het betreft primair hulpmiddelenzorg die behoort tot de Zorgverzekeringswet of daar in de toekomst toe kan gaan behoren. Daarnaast is er beperkte ruimte voor onderzoek naar hulpmiddelenzorg thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Wet langdurige zorg.

Het totale budget voor de oproep is € 2,2 miljoen. Het richtbedrag per project is € 600.000. De maximale looptijd van een project bedraagt zes jaar.

Projectideeën kunnen tot en met 6 oktober 2020 worden ingediend bij ZonMw.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/goed-gebruik-hulpmiddelenzorg-thuis-open-ronde-4-onderzoek-naar-de-effectiviteit-en-kosten-van-hu/

Terug naar overzicht