Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Zeeland verlengt openstelling voor LEADER-projecten

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zeeland hebben besloten de openstelling van de Regeling uitvoering LEADER projecten (LEADERZE) met ruim vijf maanden te verlengen.

De deadline voor het indienen van aanvragen wordt verschoven van 24 juli 2020 naar 31 december 2020. Met de (binnenkort officieel te publiceren) verlengde openstelling moet volgens GS de kans worden vergroot dat het totale beschikbaar gestelde Europese budget ook echt ten goede komt aan het Zeeuwse platteland.

Subsidie in het kader van deze openstelling kan worden verstrekt aan publieke rechtspersonen, private rechtspersonen, ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid (met name eenmanszaken, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen, maatschappen), een LAG, de penvoerder van een LAG en samenwerkingsverbanden van deze partijen. Het beschikbare budget bedraagt € 661.000 (LAG Midden- en Noord-Zeeland) en € 345.000 (LAG Zeeuws-Vlaanderen).

Voor LEADER Midden- en Noord-Zeeland geldt dat subsidie kan worden verstrekt voor de uitvoering van doelen en resultaten genoemd in de LOS als uitwerking van de volgende thema's: levende landbouw, samenwerking in de vrijetijdseconomie en initiatiefkracht van burgers. Voor LEADER Zeeuws-Vlaanderen geldt dat subsidie kan worden verstrekt voor de uitvoering van doelen en resultaten genoemd in de LOS als uitwerking van de volgende thema's: (landbouw)producten uit Zeeuws-Vlaanderen, lerend werken en zorg voor de streek. Vrijetijdseconomie maakt deel uit van deze doelen/thema's.

De subsidie bedraagt 60% van de totale subsidiabele kosten en minimaal € 40.000 en maximaal € 300.000 per project.

Zie ook: https://www.zeeland.nl/vergaderoverzicht-en-activiteiten/besluitenlijst-vergadering-gedeputeerde-staten-van-14-juli-2020 en https://www.zeeland.nl/sites/zl-zeeland/files/verlening_termijn_openstelling_uitvoering_leader-projecten.pdf

Terug naar overzicht