Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Nieuwe Overijsselse subsidieregeling voor de aanplant van bomen

De provincie Overijssel heeft de Subsidieregeling iedere inwoner een boom # in het bos (USOVBOOM) gepubliceerd. Met de nieuwe regeling wil de provincie initiatiefnemers stimuleren om tot aanplant van bomen over te gaan.

Ten behoeve van de regeling stelt de provincie eigen grond beschikbaar. Het gaat om ongeveer 44 hectare provinciegrond waarvan circa 20 hectare geschikt is voor het inplanten van bomen. Partijen die één of meer percelen in eigendom overnemen, kunnen voor de aanplant van bomen gebruik maken van de regeling. Voor het in eigendom overnemen moet de initiatiefnemer een koopovereenkomst met de provincie sluiten.

De provincie maakt via www.iedereeneenboom.nl kenbaar hoe de percelen verdeeld worden. Wanneer een initiatiefnemer een optie heeft verkregen voor één of meerdere percelen, kan er een subsidieaanvraag ingediend worden. De subsidie bedraagt een forfaitair vastgesteld tarief van € 7500 per hectare daadwerkelijk met bomen aan te planten grond.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de provincie Overijssel en worden behandeld in volgorde van ontvangst en voor zover het subsidieplafond van € 150.000 dit toelaat.

Terug naar overzicht