Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Zestor komt met nieuwe regeling voor het aanpakken van werkdruk

Zestor arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo (ZESTOR) heeft de stimuleringsregeling 'Aanpakken van werkdruk' vastgesteld.

Met behulp van deze nieuwe regeling kunnen hogescholen ondersteuning krijgen van een professional op het gebied van de ontwikkeling van beleid of de inzet van instrumenten waarmee de werkdruk binnen de hogeschool kan worden aangepakt.

Aan de hand van een specifieke aanvraag van de hogeschool beoordeelt Zestor welke professional ingezet kan worden. Daarin neemt de bij Zestor gedetacheerde medewerker van Mercer het voortouw voor het inregelen van een professional vanuit het pakket aan arbeidsgerelateerde zorg (Livvit), ZKA of Mercer zelf. Met deze opzet stimuleert Zestor dat alle aanwezige en mogelijk in te zetten uren en expertise optimaal benut worden.

De aanvraag voor de inzet van een professional kan worden gedaan door de centrale of decentrale P&O-dienst, de Arbo-coördinator, een team of dienst. Naast ondertekening door de aanvrager dient het aanvraagformulier te zijn ondertekend door de directeur/hoofd P&O.

De regeling heeft in eerste instantie een looptijd van een jaar, vanaf 1 september 2019 tot en met 31 augustus 2020. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend tot 15 november 2020. De inzet van uren dient afgerond te zijn vóór 31 december 2020. Het totaal aantal beschikbare uren bedraagt 1440 uur. Het maximaal beschikbare aantal uren per hogeschool is 60 uur.

Een hogeschool kan meerdere aanvragen indienen, met een maximum van drie aanvragen per hogeschool. De aanvragen kunnen het totaal beschikbare aantal uren per hogeschool van 60 uur echter niet overtreffen. De aanvraag kan betrekking hebben op de gehele hogeschool, een afdeling of een specifieke groep medewerkers.

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen, totdat het totaal aantal beschikbare uren van 1440 uur is bereikt. De aanvraag wordt bij Zestor bekeken op inhoud en de relatie met werkdruk. Daarnaast kijkt Zestor of het aangevraagde aantal uren advies/inzet passend en haalbaar is.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zestor.nl/stimuleringsregelingen/aanpakken-van-werkdruk

Terug naar overzicht