Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

NWO zet PEPSci-programma voort, nieuwe call in aantocht

Het bestuur van het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) heeft besloten het Planetary and ExoPlanetary Science (PEPSci) programma voort te zetten met een budget van € 2,24 miljoen.

Het PEPSci-programma is in 2013 opgezet ter versterking van het planeet- en exoplaneet-onderzoek in Nederland. In 2018 evalueerde een externe internationale commissie het programma en loofde de kwaliteit van onderzoek en de netwerkfunctie. De twee adviestafels astronomie en aardwetenschappen van het NWO-domein ENW reageerden naar het domeinbestuur toe positief op het evaluatierapport.

Door de verlenging kan NWO nu een call uitwerken voor twee onderzoeksthema's met ieder vier nieuwe projecten. PEPSci-II zal een coherent en interdisciplinair onderzoeksprogramma en netwerk zijn, dat op een bottom-up manier wordt vormgegeven, aldus NWO.

Op 26 september 2019 organiseert NWO een bijeenkomst over de invulling van het programma. Onderzoekers die geïnteresseerd zijn in multidisciplinaire samenwerking op het gebied van planeet- en exoplaneet-onderzoek, zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. NWO denkt dan aan disciplines als aardwetenschappen, astronomie, chemie en biologie.In voorbereiding op de bijeenkomst zal NWO deelnemers vragen een 'Expression of Interest' in te dienen. Meer informatie over de vorm en inhoud hiervan volgt binnen enkele weken.

Zie ook: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2019/07/nieuw-pepsci-programma-zet-verbinding-astronomie-en-aardwetenschappen-voort.html

Terug naar overzicht