Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Zeeland verleent zes subsidies voor Zeeuws soortenbeleid

Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Stichting Landschapsbeheer Zeeland ontvangen een bijdrage voor de uitvoering van hun projecten ter bescherming van kwetsbare dieren. Namens de Zeeuwse Werkgroep Soortenbeleid voeren zij bijvoorbeeld projecten uit die het leefgebied van weidevogels, de steenuil, de kamsalamander en kustbroedvogels verbeteren of uitbreiden. De provincie Zeeland stelt in totaal € 95.231 subsidie beschikbaar.

Behalve de genoemde projecten, worden voor vleermuizen winterverblijven hersteld en nieuw gerealiseerd. Ook wordt een overzicht gemaakt van bunkers op Walcheren en in West Zeeuws-Vlaanderen, zodat inzichtelijk wordt welke bunkers voor overwinterende vleermuizen geschikt zijn of geschikt kunnen worden gemaakt.

De projecten geven uitvoering aan het provinciale beleid en de doelstellingen, zoals verwoord in de nota Soortenbeleid. Daarnaast wordt met de projecten uitvoering gegeven aan de instandhouding van soorten uit de Habitatrichtlijn en de Vogelrichtlijn waarvoor Zeeland een internationale instandhoudingsopgave heeft, evenals de afspraken gemaakt in het natuurpact. De projecten worden vanaf juli 2015 uitgevoerd tot en met december 2015.

Terug naar overzicht