Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Subsidieregeling Regionale investeringssteun Groningen 2015 (RIG 2015): subsidieplafond € 6.850.000

14 juli jl. publiceerde de provincie Groningen de subsidieregeling RIG 2015 en nu heeft zij ook een subsidieplafond voor de regeling vastgesteld. Dit plafond bedraagt € 6.850.000. Verdeling van dit bedrag vindt plaats op volgorde van binnenkomst van volledige aanvragen. De Regionale Investeringssteun Groningen, kortweg RIG, heeft tot doel investeringssteun te verlenen aan ondernemingen die zijn gevestigd in de Eemsdelta en de Zernike-campus.

De RIG trad in het najaar van 2014 in werking, met een looptijd van 4 jaar. De regeling vloeit voort uit het na het faillissement van Aldel door de commissie-Willems uitgebrachte rapport Chemiecluster op stoom, actieplan chemiecluster Eemsdelta. Zowel MKB-ers als grote ondernemingen komen in aanmerking voor subsidie, voor projecten waarvan de subsidiabele kosten tenminste € 1 miljoen bedragen.
14 juli jl. publiceerde provincie dus de subsidieregeling RIG 2015 en besloot zij ook tot intrekking van de subsidieregeling RIG 2014. Er zijn nauwelijks wijzigingen opgetreden in de nieuwe regeling. Wel gewijzigd is het volgende:

In de RIG 2015 wordt een weigeringsgrond toegevoegd, namelijk dat GS afwijzend beslissen op een aanvraag, indien ten aanzien van de aanvrager een uitstaand bevel tot terugvordering bestaat, volgend op een eerdere beschikking van de Europese Commissie waarin steun onrechtmatig en onverenigbaar met de gemeenschappelijke markt is verklaard;
In de RIG 2015 wordt met betrekking tot bevoorschotting een bepaling toegevoegd, namelijk dat GS gemotiveerd kunnen afwijken van de bepaling dat GS bij subsidieverlening een voorschot verstrekken van 20% van het verleende subsidiebedrag.

Terug naar overzicht