Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Provincie Gelderland komt met vervolg op het Impulsplan Wonen

Op 8 juli 2015 hebben Provinciale Staten van de provincie Gelderland ingestemd met het voorstel om een start te maken met de uitvoering van het programma SteenGoed Benutten. Het nieuwe programma kent vier uitgangspunten: binnenstedelijke herontwikkeling, kwaliteitsimpuls voor stad en dorp, samenwerken en snelle uitvoering. Afwijkend van het Impulsplan Wonen worden binnen het nieuwe programma geen categorieën uitgesloten. Ook detailhandel, kantoren en maatschappelijk vastgoed komen in aanmerking. Het programma gaat van start met het verstrekken van projectsubsidies. Naast projectsubsidies ziet de provincie ook mogelijkheden voor de inzet van (of combinaties met) revolverende
middelen, leningen en alternatieve contractvormen. Dit wordt nog nader uitgewerkt.

Voor de projecttoekenning in 2015 wordt geen regeling gemaakt, gemeenten kunnen op basis van projecthonorering in de vorm van een begrotingssubsidie voorstellen voor projectsubsidie indienen. De voorstellen kunnen tot en met 31 augustus 2015 via het intakeformulier worden ingediend. In de maand september wordt gezamenlijk bekeken of het project kansrijk is voor een bijdrage. U kunt uw aanvraag tot 1 oktober compleet maken.


Het object moet binnen het bestaand stedelijk gebied liggen en de ingreep moet leiden tot een kwaliteitsimpuls met maatschappelijke meerwaarde.
Het subsidiabel tekort wordt vastgesteld op basis van de grond-/opstal exploitatie. De bijdrage is maximaal 50% met een maximum van € 500.000. In bijzondere omstandigheden is verlening van een hoger bedrag mogelijk. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om herbestemming van een bestaand object met een bijzondere waarde vanuit het oogpunt van cultuurhistorie (gemeentelijk of rijksmonument) of anderzins vanuit stedenbouwkundige optiek beeldbepalend is of om het bereiken van een hogere energieprestatie dan volgens het bouwbesluit. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar overzicht