Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Overijssel: twee plafonds bereikt voor 'Gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente 2.0'

De provincie Overijssel meldt dat, met de tot nu toe ontvangen aanvragen, twee subsidieplafonds bereikt zijn van de subsidieregeling 'Gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente 2.0'. Het betreft de onderdelen 'Opstellen van een businesscase' en 'Investering in fysieke ruimtelijke maatregelen'. De provincie raadt daarom aan om contact op te nemen met het Subsidieloket, alvorens een aanvraag in te dienen. Voor het onderdeel 'Incidentele activiteiten' is het plafond nog niet bereikt.


Met de regeling 'Gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente 2.0' kan subsidie worden verstrekt voor het uitvoeren van activiteiten of investeringen, die bijdragen aan de speerpunten van Noordoost-Twente. Als speerpunten zijn benoemd demografie, economische kracht en natuur en landschap. De locatie van de activiteit dient zich te bevinden in Noordoost-Twente. Als de activiteit het beleefbaar maken en het verbeteren van de routestructuren tussen Noordoost-Twente en Duitsland óf het verbeteren van de economische potentie van de grensovergangen betreft, dan mag de activiteit zich voor 50% buiten Noordoost-Twente bevinden.
Voor 2015 gelden de volgende subsidieplafonds:

Opstellen van een businesscase: € 80.000;
Investering in fysieke ruimtelijke maatregelen: € 500.000;
Incidentele activiteiten: € 60.000.

Overigens voert de provincie ook de subsidieregeling 'Gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente 3.0' uit, waarmee zij subsidie kan verstrekken aan collectieven van tenminste vijf initiatieven, die bijdragen aan de gebiedsontwikkeling van deze regio.

Terug naar overzicht