Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Noord-Holland wijzigt 'Uitvoeringsregeling subsidie Groen'

De provincie Noord-Holland heeft een wijziging gepubliceerd op de 'Uitvoeringsregeling subsidie groen Noord-Holland 2013'. Er zijn aanpassingen aangebracht in de onderdelen 'Verbetering recreatieve verbindingen' en 'Toeristische overstappunten'. Ongewijzigd blijven de onderdelen 'Ecologische verbindingszones' en 'Laag Holland'. De vervaldatum van de gehele regeling wordt gewijzigd in 1 januari 2018.

Voor het onderdeel 'Verbetering recreatieve verbindingen' geldt voortaan dat een subsidieaanvraag een afschrift moet bevatten van de voor de uitvoering van de activiteit benodigde vergunningen en ontheffingen. Verder hoeft een activiteit niet meer te voldoen aan een bovenregionale behoefte, wel nog aan een regionale behoefte. Ook geldt voortaan dat, enkel in het geval van materiële investeringen, voorzien moet zijn in het beheer en onderhoud voor een periode van 15 jaar. Tenslotte vervalt de bepaling dat de subsidieontvanger verplicht is om de verbinding 10 jaar na subsidieverlening in stand te houden.

Ook voor het onderdeel 'Toeristische overstappunten' geldt voortaan dat een subsidieaanvraag een afschrift bevat van de voor de uitvoering van de activiteit benodigde vergunningen en ontheffingen. De hoogte van de subsidie wordt gewijzigd in 75% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 15.000 per toeristisch overstappunt.

Voor de 'Uitvoeringsregeling subsidie groen Noord-Holland 2013' kunnen subsidieaanvragen gedurende het hele jaar worden ingediend. Aanvragen worden behandeld op volgorde van ontvangst. Voor 2015 gelden de volgende subsidieplafonds: voor 'Ecologische Verbindingszones': € 150.000, voor 'Verbetering recreatieve verbindingen': € 1.425.000, voor 'Toeristische Overstappunten': € 500.000 en voor 'Laag Holland': € 300.000.

Terug naar overzicht