Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Nieuwe oproep Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur

Bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie kunnen tot en met 30 september 2015 projecten worden ingediend voor de Hedy d’Ancona-prijs 2016. Deze prijs voor excellente zorgarchitectuur richt zich specifiek op gebouwen in de zorg, waarbij stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur, architectuur en/of interieurarchitectuur het zorgconcept ondersteunen. Voor het winnende project is een prijs van € 20.000 beschikbaar.

In aanmerking komen projecten die zich richten op nieuwbouw, herbestemming, renovatie van een gebouw of op een gebiedsontwikkeling van een ensemble van gebouwen, waarvan minimaal één gebouw is voltooid. Iedereen kan een project voordragen: opdrachtgevers, ontwerpers, zorgprofessionals, zorgondernemers, particuliere initiatiefnemers, corporaties, ontwikkelaars, gemeenten en gebruikers. Gebouwen kunnen worden voorgedragen, indien zij ná 1 oktober 2013 zijn voltooid en in gebruik zijn genomen.

De Hedy d'Ancona-prijs is een gezamenlijk initiatief van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en TNO en wordt eens per twee jaar uitgereikt. Het doel van de Hedy d’Ancona-prijs 2016 is om bekendheid te geven aan voorbeeldige architectuur in de zorg bij alle betrokken partijen. Beoogd wordt om hoogwaardige architectuur binnen de huidige veranderende zorgopgave op de agenda te zetten en om (nieuwe) zorgconcepten en huisvesting elkaar te laten versterken.

Terug naar overzicht