Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Limburg wijzigt Regeling Trainingscentra Sportzone Limburg

De provincie Limburg heeft de 'Nadere subsidieregels Sport 2014-2016' gewijzigd. Het betreft een wijziging van het onderdeel 'Regeling Trainingscentra Sportzone Limburg'. Sportbonden en sportorganisaties, die verantwoordelijk zijn voor de exploitatie van een Nationaal of Regionaal Training Centrum in de Sportzone Limburg en Stichting Topsport Expertise & Innovatie Centrum (TEIC), kunnen voor deze regeling een subsidie aanvragen.

De regeling is opnieuw opgesteld en treedt in werking met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015. Als subsidieaanvrager komen in aanmerking:

de bonden voor de exploitatie van regionale en/of nationale trainingscentra,
Stichting Topsport Limburg voor het Programma Atletiek,
Stichting Topsport Limburg voor de ondersteuning van de talentencentra,
Stichting Topsport Expertise en Innovatie Centrum voor hun werkplan en voor de paramedische en fysiologische dienstverlening (het TEIC-fonds) aan de bonden;

Voor Nationale Trainingscentra (NTC's) geldt dat bonden zelf zorg dienen te dragen voor dekking van minimaal 40% van de exploitatiekosten, met een streefwaarde van 70%; Voor Regionale Trainingscentra (RTC's) geldt dat bonden zelf zorg dienen te dragen voor dekking van minimaal 30% van de exploitatiekosten, met een streefwaarde van 50%.
Het maximale subsidiebedrag voor de coördinatie van de trainingscentra door Stichting Topsport Limburg en voor de exploitatie van het werkplan van het Topsport Expertise & Innovatie Centrum bedraagt ieder € 75.000. Het maximale subsidiebedrag voor de exploitatie van de trainingscentra voor 2015 bedraagt maximaal de verstrekte bijdrage voor 2014.

Zie hier voor de gehele gewijzigde regeling. Aanvragen moeten jaarlijks voor 1 oktober of voor 1 maart worden ingediend, afhankelijk van de projectperiode.

Terug naar overzicht