Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Limburg rectificeert 'Nadere subsidieregels Monulisa' voor onderhoud monumentale kerkgebouwen

Met de 'Nadere subsidieregels Monulisa 2015-2016' kan de provincie Limburg subsidie verstrekken voor normaal onderhoud aan Rijksmonumentale gebouwen voor de eredienst. De provincie heeft nu een rectificatie op deze Nadere subsidieregels gepubliceerd. Toegevoegd wordt de bepaling dat de provinciale subsidie maximaal 20% bedraagt, van de van Rijkswege vastgestelde subsidiabele onderhoudskosten. Het maximale subsidiebedrag van € 65.000 blijft ongewijzigd.

De rectificatie betreft verder geen inhoudelijke wijzigingen.

Op basis van de regeling kan subsidie worden verstrekt aan rechtspersonen en natuurlijke personen, die krachtens enig zakelijk recht het genot hebben van een monument. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 mei 2016 en worden behandeld op volgorde van ontvangst. Voor het begrotingsjaar 2015 heeft de provincie een subsidieplafond van € 600.000 vastgesteld.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, dient door het Rijk subsidie te zijn verstrekt voor de subsidiabele kosten. De provinciale subsidie wordt beschikbaar gesteld voor de uitvoering van de subsidiabele instandhoudingswerkzaamheden, die door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn berekend als subsidiabele kosten. De normale onderhoudskosten moeten door de Rijksdienst voor het betreffende monument in het kader van een meerjaren onderhoudsplan zijn vastgesteld en binnen de door het Rijk gehanteerde maximale subsidiabele kosten per monumentencategorie vallen. De door het Rijk, provincie en/of gemeente, gezamenlijk verstrekte subsidie mag overigens niet meer bedragen dan 90% van de van Rijkswege vastgestelde subsidiabele onderhoudskosten.

Terug naar overzicht