Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Fonds NutsOhra opent oproep voor talentontwikkeling van individuen

Vanaf 1 augustus tot en met 31 augustus 2015 kunnen maatschappelijk werkenden en BIG-geregistreerde zorgprofessionals bij Fonds NutsOhra subsidie aanvragen voor de talentontwikkeling van individuen. De oproep wordt geopend binnen het progranmma 'Klein Geluk' en heeft tot doel twintig individuen, die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg, de mogelijkheid te bieden hun talent(en) te ontwikkelen. Het aan te vragen bedragen bedraagt € 500.

Het programma Klein Geluk richt zich op mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg, waarbij langdurig intensieve zorg wordt gedefinieerd als zorg die dagelijks nodig is en waarbij de verwachting is dat de zorgvraag gedurende het leven niet significant zal verminderen. Het gaat hierbij om mensen in alle leeftijdscategorieën met een chronische ziekte, een verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking, een zintuiglijke beperking, een meervoudige beperking of een psychiatrische stoornis. Kenmerkend voor de boogde beneficiant van het programma Klein Geluk is dat hij een (relatief) lage kwaliteit van leven ervaart, zelf weinig tot geen invloed heeft op zijn kwaliteit van leven en daarin in grote mate afhankelijk is van anderen. Externe prikkels en interventies zijn noodzakelijk om de ervaren kwaliteit van leven te vergroten.

De subsidieaanvragen ten behoeve van deze individuen, kunnen worden ingediend door maatschappelijk werkenden die actief gericht zijn op het verbeteren van kwaliteit van leven van mensen met een langdurige en intensieve zorgbehoefte en BIG-geregistreerde zorgprofessionals. Dit kunnen zijn: artsen, apothekers, fysiotherapeuten, tandartsen, GZ-psychologen, psychotherapeuten, verloskundigen en verpleegkundigen. De begunstigde zelf kan dus geen aanvraag indienen.

De subsidieaanvraag dient kosten te bevatten, die een relatie hebben met talentontwikkeling. Van belang hierbij is dat de behoefte aan de dienst of het product dat wordt aangevraagd voor de betreffende persoon, duidelijk wordt onderbouwd. Het aangevraagde bedrag kan niet uit het eigen vermogen van de persoon worden bekostigd en alle voorliggende voorzieningen zijn door de begunstigde geraadpleegd.

Terug naar overzicht