Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

ESF-Duurzame Inzetbaarheid: nieuw tijdvak vastgesteld, budget opnieuw € 22 miljoen

Bedrijven en instellingen kunnen van 19 oktober tot en met 13 november 2015 opnieuw een aanvraag indienen bij Agentschap SZW om mensen langer en productief aan het werk te houden. Met de regeling ESF-Duurzame Inzetbaarheid kan een aanvrager de helft van de projectkosten gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van maximaal € 10.000. In de Staatscourant is ook een wijziging op de regeling gepubliceerd. Zo wordt de maximale projectduur verlengd van tien naar twaalf maanden.

De regeling Duurzame Inzetbaarheid maakt onderdeel uit van het Europees Sociaal Fonds (ESF) 2014-2020. Als definitie van duurzame inzetbaarheid wordt voortaan in de regeling gebruikt: "het productief, gemotiveerd en gezond houden van werknemers om hen in staat te stellen tot aan pensionering binnen of buiten de organisatie te blijven werken".

Het doel van de regeling is licht aangepast. In aanmerking voor subsidie komen projecten, die tot doel hebben het verkrijgen van advies met een implementatieplan, dan wel het begeleiden van de implementatie van een advies, op het terrein van duurzame inzetbaarheid en in dit kader gericht zijn op:

het maken van een bedrijfs- of organisatiescan;
het uitvoeren van (periodiek) onderzoek;
het bevorderen van gezond en veilig werken;
het bevorderen van een leercultuur voor werknemers;
het in dialoog met medewerkers aanpassen van de organisatie van het werk, gericht op het verhogen van de betrokkenheid;
het stimuleren van interne en externe mobiliteit van werknemers, waaronder het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap;
het bevorderen van een flexibele werkcultuur met het oog op het beter kunnen combineren van arbeid en zorg;
het invoeren van arbeidstijdenmanagement.

Voor het tijdvak van 19 oktober tot en met 13 november 2015 bedraagt het beschikbare budget opnieuw € 22 miljoen.
Zie hier voor inzage in de wijzigingen in de regeling, zoals deze gepubliceerd zijn in de Staatscourant. Tevens heeft minister Asscher (SZW) een Kamerbrief opgesteld, met daarin een rapportage over de voortgang van het programma Duurzame Inzetbaarheid. Uit de brief blijkt onder meer dat in de eerste openstelling van ESF-Duurzame Inzetbaarheid (in het najaar van 2014) aan 2.064 aanvragers (86%) subsidie is toegekend.

Terug naar overzicht