Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
15

Investeringsreglement Groen Ontwikkelfonds Brabant gewijzigd

Met het Groen Ontwikkelfonds wil de provincie Noord-Brabant samen met externe partners de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) afmaken en natuurverbindingen aanleggen zodat in 2027 de totale EHS in Brabant is gerealiseerd. De aandeelhouders van het fonds hebben een tweede wijziging op het Investeringsreglement bekendgemaakt. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op de hoogte van het subsidieplafond voor de rijks EHS en de bijdrage voor de subsidiabele activiteiten voor functiewijziging.

Het subsidieplafond voor 2015 voor de rijks EHS is verhoogd naar € 8 miljoen. De bijdrage voor functiewijziging binnen de EHS is verlaagd van 100% naar 85% van de subsidiabele kosten, indien er sprake is van de omzetting van landbouwgrond in natuurterrein of de omzetting van landbouwgrond voor de daaropvolgende aanleg van een landschapsbeheertype.

Voor de verbetering van de uitvoering zijn er daarnaast nog enkele technische en praktische wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn onder meer definities en weigeringsgronden aangepast. De subsidiekaart ecologische verbindingszones is als bijlage komen te vervallen.

Het gewijzigde Investeringsreglement is hier te bekijken.

Terug naar overzicht