Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
15

FLOW: veel belangstelling voor subsidie regionaal samenwerkende woningcorporaties

Met de 'Regeling Regionale samenwerkingsverbanden' kunnen woningcorporaties subsidie aanvragen voor projecten op het gebied van arbeidsmobiliteit en/of toekomstgerichte scholing. De financiële bijdrage per samenwerkingsverband is maximaal € 150.000 voor een periode van twee jaar. Aanvragen is mogelijk tot 1 september 2015. FLOW (Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties) meldt dat de afgelopen weken al een groot aantal voorlopige aanvragen van samenwerkingsverbanden binnengekomen zijn. Voor de regeling is een budget van € 600.000 beschikbaar.

Om als regionaal samenwerkingsverband in aanmerking te komen, worden verschillende eisen aan het samenwerkingsverband gesteld: het heeft tenminste de omvang van een arbeidsmarktregio (zie hier), de omvang is samen tenminste 500 fte en het bevat tenminste 10 actief participerende corporaties. Subsidiabel zijn de kosten van de inhuur van een externe facilitator van het regionale samenwerkingsverband. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Om alle aanvragers gelijke kansen te geven, heeft FLOW een aantal zaken op een rij gezet, zoals voorwaarden, aanvraagformulier, data van informatieve sessies en materiaal ter voorbereiding van een aanvraag.

Bij het aanvragen van de financiële bijdrage op grond van de regeling Regionale samenwerkingsverbanden kan een startend samenwerkingsverband eventueel eerst via de Netwerkimpuls-subsidie ondersteund worden. Netwerkimpuls is een aanmoedigingssubsidie, waarbij een (externe) projectleider wordt ingezet. Voor de Netwerkimpuls-subsidie is per aanvraag maximaal € 10.000 beschikbaar.

Terug naar overzicht