Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
15

Aanvragen voor Garantie Ondernemingsfinanciering verdubbeld

Sinds juni 2009 zijn door de banken via de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO) leningen verstrekt aan ruim 250 bedrijven. Het GO-team van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldde al eerder dat in 2014 het aantal en het bedrag aan verstrekte GO-garanties voor het eerst in enkele jaren weer was gestegen. De groei zet zich nu versneld door. Het aantal GO-aanvragen en de kredietbedragen zijn in 2015 (meer dan) verdubbeld t.o.v. de vergelijkbare periode 2014. Binnenkort zal de mijlpaal van € 2,5 miljard aan gefiatteerde GO-leningen worden bereikt.

De GO-regeling biedt banken een garantie van vijftig procent voor nieuwe bankleningen van minimaal € 1,5 miljoen en maximaal € 50 miljoen. De risico's voor de banken nemen hierdoor af, waardoor ondernemingen meer kans van slagen hebben bij het aantrekken van nieuwe bankleningen.
De regeling is bestemd voor ondernemingen met substantiële activiteiten in Nederland en met voldoende rentabiliteits- en continuiteitsperspectieven. Gezien de omvang van de te verstrekken bankleningen is de regeling gericht op grote en middelgrote ondernemingen.

Terug naar overzicht