Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
15

22 werkbijdragen voor kunstruimtes en kunstinitiatieven

Dit voorjaar schreef het Mondriaan Fonds een oproep uit voor kleinere kunstruimtes en kunstenaarsinitiatieven. Zij konden een werkbijdrage van € 10.000 aanvragen, flexibel te besteden aan activiteiten in 2015-2016. In totaal werden 150 aanvragen ingediend, waarvan er nu 22 zijn gehonoreerd door het Fonds. De werkbijdragen worden toegekend voor projecten en programma’s die risicovol en experimenteel zijn.

De instellingen die een bijdrage krijgen zijn: 222Lodge (Dordrecht), B32 (Maastricht), B.a.d. (Rotterdam), Billytown (Den Haag), Code Rood (Arnhem), De Fabriek (Eindhoven), FIBER (Amsterdam), FLAT (Amsterdam), Fw: (Amsterdam), Greylight Projects (Hoensbroek), Here To Support (Amsterdam), Stichting IK  (Oost-Souburg), Kunstverein (Amsterdam), De Perifeer (Deventer), PrintRoom (Rotterdam), RONGWRONG (Amsterdam), San Serriffe (Amsterdam), SIGN (Groningen), Studio Complex & Hangarrrrrr (Enschede), The Side Room (Amsterdam), VHDG (Leeuwarden) en Whatspace (Tilburg). Het Mondriaan Fonds overweegt op basis van de positieve uitkomsten van deze open oproep een mogelijke herhaling in de toekomst.

Het Fonds streeft naar ondersteuning van een landelijk gespreid aantal presentatie-instellingen en kunstinitiatieven die zich programmatisch van elkaar onderscheiden. De bijdrage voor de kleinere kunstinitiatieven komt bovenop de bedragen variërend van € 30.000 tot € 200.000 die door het Fonds voor 2015 zijn toegekend voor meerjarenprogramma’s van 27 presentatie-instellingen. Daarnaast zijn zes presentatie-instellingen opgenomen in de Basisinfrastructuur en worden rechtstreeks gefinancierd door het ministerie van OCW.

Terug naar overzicht