Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
15

Zuid-Holland maakt nieuwe regeling publieksbereik archeologie bekend

De provincie Zuid-Holland heeft de Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland (PAZH2020) gepubliceerd.

Doel van deze al aangekondigde nieuwe regeling is het behoud van het erfgoed en het draagvlak voor de archeologie onder de inwoners van Zuid-Holland te vergroten. Voor 2020 is een budget van € 250.000 beschikbaar.

Subsidie kan uitsluitend worden verstrekt aan gemeenten, musea, oudheidkamers, historische verenigingen en bibliotheken in Zuid-Holland, universiteiten, archeologische bureaus, archeologen en historici.

Subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten die leiden tot beter beleefbaar en benut archeologisch erfgoed in Zuid-Holland. Subsidie wordt in elk geval verstrekt voor één of meer van de volgende activiteiten:

  • inrichten van een ruimte waar geïnteresseerden (inter)actief mee kunnen doen aan archeologie;
  • organiseren van een aansprekende archeologische tentoonstelling op een frequent bezochte plek;
  • openbaar toegankelijk maken van een archeologische opgraving, waarbij actieve deelname van belangstellenden wordt gestimuleerd;
  • maken van een gemakkelijk leesbare en rijk geïllustreerde publicatie van de resultaten van een opgraving, onuitgewerkt veldonderzoek of synthetiserend onderzoek.


De hoogte van de subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten met een minimum van € 500 en een maximum van € 20.000.

Aanvragen kunnen van 16 mei tot en met 15 augustus 2020 worden ingediend bij de provincie Zuid-Holland. Aanvragen worden gerangschikt.

Terug naar overzicht