Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
15

ZonMw-oproep 'NWA Economische veerkracht van vrouwen' geopend

ZonMw heeft de oproep 'NWA Economische veerkracht van vrouwen' geopend. Doel van deze oproep is het formuleren van concrete door wetenschappelijk onderzoek onderbouwde handelingsperspectieven om de economische zelfstandigheid van vrouwen te bevorderen.

De oproep richt zich daarbij op het hele ecosysteem rondom economisch kwetsbare vrouwen, waarbij de resultaten herleidbaar moeten zijn tot drie belangrijke beleidsgroepen: vrouwen met een uitkering, vrouwen met onvoldoende inkomsten uit betaald werk en vrouwen zonder uitkering en zonder betaald werk.

De oproep bestaat uit twee fases. In fase 1 kunnen er voorstellen ingediend worden voor living labs. Er zullen in fase 1 drie living labs geselecteerd worden die in fase 2 gezamenlijk één geïntegreerd consortiumproject indienen.

De doelgroep in een living lab moet terug te leiden zijn tot de drie benoemde beleidsdoelgroepen van economisch kwetsbare vrouwen. Daarnaast moet elk living lab drie doorsnijdende thematieken uitwerken:

  • combinatie werk en privé en de verdeling tussen betaalde en onbetaalde arbeid;
  • match tussen vraag en aanbod;
  • zekerheden en verwachtingen op het gebied van duurzaam inkomen.


In het overkoepelend deel is aandacht voor opschaalbaarheid van handelingsperspectieven.

Onderzoekers van diverse kennisinstellingen kunnen als hoofdaanvrager of penvoerder van een consortium optreden. Kennisinstellingen, gemeenten, maatschappelijke partners, economisch kwetsbare vrouwen en andere geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd hun expertise gezamenlijk in te zetten.

Voor de oproep is een totaalbudget van € 2,865 miljoen beschikbaar. Hiervan is maximaal € 620.000 per living lab beschikbaar. Het overige budget is bedoeld voor overkoepelende (onderzoeks)activiteiten. Het consortiumproject heeft een maximale looptijd van drie jaar.

Voorstellen in het kader van fase 1 kunnen tot en met 8 oktober 2020, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet. Na fase 1 zullen drie living labs geselecteerd worden voor het indienen van één gezamenlijke aanvraag. De deadline voor het indienen van deze aanvraag is 18 mei 2021, 14.00 uur.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/nwa-economische-veerkracht-van-vrouwen/

Terug naar overzicht