Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
15

Zonnelening in Assen zeer succesvol

Op 1 januari 2014 trad in Drenthe de Subsidieverordening duurzaamheidslening hernieuwbare energie, kortweg Zonnelening, in werking. De regeling was zeer succesvol: het budget voor 2014 werd geheel opgebruikt. De regeling werd op detailniveau gewijzigd en opnieuw opengesteld. Inwoners van de gemeente Assen kunnen sinds 1 mei 2015 subsidie aanvragen. De lening blijkt ook dit jaar weer een groot succes. Er is al voor ruim € 300.000 aangevraagd. Voor 2015 wordt door de provincie en de gemeente Assen € 400.000 beschikbaar gesteld.

De uitvoering van de regeling is ondergebracht bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Er kan een lening aangevraagd worden voor de kosten van installatie en aanschaf van:

• zonnepanelen;

• een zonneboiler; en/of

• overige duurzame technieken.

Voor geïnteresseerden worden door de hele provincie 'Zon zoekt Drent'-bijeenkomsten georganiseerd. De eerstvolgende bijeenkomsten zijn in Assen (19 mei), De Wolden (26 mei), Midden-Drenthe (2 juni), Tynaarlo (11 juni)
en Westerveld (18 juni). Er zullen ook nog bijeenkomsten worden gehouden in Borger-Odoorn, Westerveld, Emmen en Noordenveld. De data worden nog bekend gemaakt.

Terug naar overzicht