Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
15

Fonds Podiumkunsten heropent regeling vrije producties

De regeling heropent nu als doorlopende regeling zonder vaste indiendatum. Dat betekent dat er doorlopend een voorwaardelijke subsidie kan worden aangevraagd, zolang het budget toereikend is. Het gaat daarbij om producties waarvan de première op zijn vroegst zes maanden en uiterlijk twee jaar na de indiendatum plaatsvindt.

Ten behoeve van de heropening is de regeling ook toegankelijker gemaakt, door het minimumaantal verwachte bezoekers per productie te verlagen van 22.500 naar 20.000 bezoekers. Verder is er nu een vast format voor het aanleveren van een begroting en bezoekersaantallen. Ten slotte betrekt het fonds voortaan twee externe adviseurs met kennis over en ervaring met productie in het vrije circuit bij het beoordelingsproces.

Over de regeling
De regeling stelt vrije producenten in staat om te investeren in nieuw Nederlands repertoire en zo een breed publiek te bereiken. Met de regeling dekt het Fonds Podiumkunsten de risico’s af die gepaard gaan met het maken van nieuwe, grootschalige vrije producties. Succesvolle projecten helpen de regeling in stand te houden door een bijdrage te leveren aan het budget.

De regeling is in 2023 gestart met een budget van € 19,8 miljoen. Een deel daarvan is al voorwaardelijk toegekend aan 26 producenten, van cabaret- en dansvoorstellingen tot grootschalige (locatie)theaterproducties en musicals. Het aanvraagloket sluit zodra het beschikbare budget is uitgeput. Indien het budget dan weer wordt aangevuld met bijdragen van succesvolle producties, dan heropent het loket weer voor nieuwe aanvragen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: https://fondspodiumkunsten.nl/nl/actueel/nieuws/wijzigingen_investeringsregeling_vrije_producties_en_opening_aanvraagloket/

Terug naar overzicht