Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
15

Mondriaan Fonds stelt extra budget beschikbaar voor erfgoedvieringen

Het Mondriaan Fonds heeft van het ministerie van OCW een extra budget van € 200.000 ontvangen voor de periode 2015-2016 om vieringen met een inhoudelijke invalshoek, zoals in 2014 'Het jaar van het mobiele erfgoed', te ondersteunen. De nieuwe mogelijkheid wordt onderdeel van de regeling 'Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen'. De maximale bijdrage van het Mondriaan Fonds is 40% van de projectkosten.

Musea en andere erfgoedinstellingen kunnen bij het Mondriaan Fonds het gehele jaar een projectinvestering aanvragen voor uitzonderlijke projecten, die de gangbare (tentoonstellings-)praktijk van de instelling overstijgen en de relatie tussen de burger versterken. De bijdrage kan gebruikt worden voor het ontwikkelen van nieuwe werkwijzen of gezichtspunten, het produceren van nieuw werk of het presenteren van nieuw en bestaand werk. De gemiddelde bijdrage per project ligt rond de € 45.000. Bijdragen van € 75.000 of meer zijn zeer uitzonderlijk. Vanaf nu kan de bijdrage dus ook worden besteed aan vieringen met een inhoudelijke invalshoek.

Onlangs heeft ook het Fonds voor Cultuurparticipatie een nieuwe erfgoedregeling opengesteld, namelijk voor het professionaliseren van erfgoedmanifestaties. Bij deze regeling ligt de nadruk op de inzet van vrijwilligers.

Terug naar overzicht