Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
15

Aanvragen innovatiesteun in 2015 voor MKB vereenvoudigt

Vandaag maakte minister Kamp van Economische Zaken (EZ), tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht, bekend dat ondernemers een grotere slagingskans hebben om ondersteuning via de MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) te ontvangen. Het kabinet en de regio's stellen in 2015 voor het eerst gezamenlijk ruim € 50 miljoen beschikbaar voor de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). De verwachting is dat circa 2.600 ondernemers in 2015 kunnen deelnemen aan innovatieve projecten.

De regeling gaat op 19 mei 2015 open en sluit op 1 september voor MIT-regioloketten en op 15 september voor het landelijk eLoket bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op 6 mei plaatst RVO de centrale ingang voor de aanmelding voor de regeling op haar website. Vanaf die datum zijn ook de benodigde formulieren beschikbaar. Afhankelijk van waar uw bedrijf - als penvoerder van de aanvraag - is gevestigd, wordt u aan de hand van een aantal vragen (stroomschema) geleid naar het juiste loket in de regio. Als u niet terecht kan bij uw regio, dan kunt u zich alsnog aanmelden bij de landelijke MIT via het eLoket op RVO.nl.

Minister Kamp maakte op de Week van de Ondernemer ook bekend dat de vijf Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen, samen met het ministerie, ondernemers hulp gaan bieden bij het indienen van hun aanvragen voor Vroege Fase Financiering. Voor deze regeling is dit jaar € 12,5 miljoen beschikbaar.

Terug naar overzicht