Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
15

Veiligheid Kleine Bedrijven opnieuw geopend

Vanaf 15 april kan er weer subsidie worden aangevraagd via de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een bedrag van € 2,3 miljoen beschikbaar gesteld om ondernemers te steunen bij het verbeteren van de veiligheid. Dit bedrag wordt ingezet om ondernemers, werknemers en hun bedrijf zo goed mogelijk te beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere veiligheidsrisico’s. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) zorgt voor de uitvoering van de regeling.

De aanpak maakt het voor kleine bedrijven van maximaal 5 vestigingen, met ieder ten hoogste 10 fte’s, mogelijk om een gratis veiligheidsscan te laten uitvoeren door een onafhankelijke VKB-scanner van het CCV. Op basis hiervan wordt een advies op maat uitgebracht en kunnen ondernemingen investeren in maatregelen om de veiligheid in hun bedrijf te verbeteren. 50% van die investering wordt vergoed, tot een maximum van € 1.000.

In december vorig jaar heeft het ministerie van V&J de aanpak laten evalueren. Hieruit bleek dat de veiligheidsscan bij meer dan 80% van de ondervraagde ondernemers heeft bijgedragen tot een beter inzicht in de veiligheidssituatie van hun bedrijf. Verder gaf 82% van de ondernemers aan tevreden te zijn over de kwaliteit van de pakketten met veiligheidsmaatregelen.

Terug naar overzicht