Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
15

Nu ook regioplan goedgekeurd: Stedendriehoek en Noord-Veluwe aan de slag met werkgelegenheid

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft het regioplan voor de Stedendriehoek en Noord-Veluwe goedgekeurd. Het ministerie trekt € 5 miljoen uit voor het plan, terwijl de regio zelf € 15 miljoen investeert. De
veertien gemeenten in de regio (onder meer Apeldoorn, Deventer en Zutphen) trekken samen op met werkgevers, vakbonden en onderwijs om meer mensen aan het werk te krijgen en te houden.

In het regioplan wordt vooral ingezet op het aan werk helpen van jongeren en de begeleiding naar ander werk van met ontslag bedreigde werknemers. Het plan is het eerste goedgekeurde regioplan. Eerder werden sectorplannen voor de bouw, de uitzendbranche, transport & logistiek, kinderopvang, procesindustrie, schildersbranche, het basisonderwijs en de ICT-sector goedgekeurd.

De subsidie wordt beschikbaar gesteld vanuit de Regeling cofinanciering sectorplannen. Het doel van deze regeling is het stimuleren en behouden van werkgelegenheid door middel van (inter)sectoraal maatwerk. Er is in totaal € 600 miljoen beschikbaar. Aanvragen kunnen worden ingediend in tijdvakken. Het tweede tijdvak is geopend van 1 april tot en met 31 mei 2014.

Terug naar overzicht