Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
15

Nieuwe subsidierondes gepland Goed Gebruik Geneesmiddelen en DoelmatigheidsOnderzoek

ZonMw organiseert een informatiebijeenkomst voor de programma's Goed Gebruik Geneesmiddelen en DoelmatigheidsOnderzoek. Beide programma's openen dit jaar een nieuwe subsidieronde. De verwachte deadline voor het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen is 30 september 2014. Voor het programma DoelmatigheidsOnderzoek kunnen onder voorbehoud projectvoorstellen worden ingediend tot en met 7 oktober 2014.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op 3 juli 2014 in Den Haag en is bedoeld voor potentiële aanvragers. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Het doel van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen is het efficiënter, veiliger en doeltreffender inzetten van bestaande geneesmiddelen. GGG richt zich op het verbeteren van farmacotherapeutische zorg, zowel op het niveau van het geneesmiddel alsook op het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse zorg.

Het programma DoelmatigheidsOnderzoek financiert onderzoek dat feiten oplevert over de kwaliteit van interventies in de zorg in relatie tot de kosten. Het zorgt ervoor dat interventies, wetenschappelijk onderbouwd, een weg naar de praktijk vinden en dat interventies, die bewezen ondoelmatig zijn, niet meer worden toegepast.

Terug naar overzicht