Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
15

Miljoeneninvestering voor bedrijfsleven in Friesland

De provincie Fryslân wil het Friese bedrijfsleven ondersteunen, om zo de economie een flinke impuls te geven. Om dit te kunnen bereiken, zijn er, vanuit het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslân, drie verschillende financieringsinstrumenten ingezet: Fryslân Fernijt, Ondernemingsimpuls Fryslân en het Doefonds. In totaal is hiervoor € 16 miljoen beschikbaar.

Fryslân Fernijt is bedoeld voor experimentele innovatieve samenwerkingsprojecten, op het gebied van gezondheid, demografie en welzijn, voedselzekerheid, duurzame landbouw en bio-economie, zekere, schone en efficiënte energie en schone, veilige watervoorziening.
Voor deze regeling is in totaal € 5 miljoen beschikbaar. Aanvragen kunnen in verschillende tenders worden ingediend. De eerste indientermijn sluit op 9 mei 2014.

De Ondernemingsimpuls Fryslân biedt Friese ondernemers de mogelijkheid een krediet van maximaal € 150.000 aan te vragen, voor meer financiële ruimte. De lening wordt verstrekt na een bedrijfskundig onderzoek door het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, met als uitkomst een positief resultaat. Voor de Ondernemingsimpuls is in totaal ook € 5 miljoen gereserveerd.

Het Doefonds, dat een totaalbudget van € 6 miljoen ter beschikking heeft, kan een subsidie in de vorm van een lening of garantie verstrekken aan kleine, middelgrote en micro-ondernemingen, die innovatieve projecten realiseren. De bijdrage vanuit het Doefonds is minimaal € 25.000 en, cumulatief, maximaal € 1,5 miljoen.

Terug naar overzicht