Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
15

€ 500.000 voor derde tender SBIR Gas

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een nieuwe SBIR tender (Small Business Innovation Research Programma) op het gebied van gasonderzoek gepubliceerd. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) investeert € 500.000 in deze derde SBIR tender die gaat over 'Vergroenen van het Nederlandse gas: oplossingen gezocht voor een variabele duurzame gassamenstelling'. Aanvragen kunnen tot en met 10 juni 2014 ingediend worden.

De maximale bijdrage per haalbaarheidsonderzoek bedraagt € 50.000. EZ heeft de intentie de tweede fase van deze SBIR oproep te financieren, maar het is op dit moment nog niet bekend of hiervoor in 2015 budget beschikbaar kan worden gesteld.

Het SBIR is een op innovatie gericht programma voor kleine en middelgrote bedrijven. Via het SBIR programma ontwikkelen midden- en kleinbedrijven (mkb) in opdracht van de overheid innovaties die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd krijgen de bedrijven een kans om nieuwe en innovatieve producten, processen en diensten te ontwikkelen.

Terug naar overzicht