Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
15

Zeventien teams dingen mee naar Academische Jaarprijs 2013

Dit jaar zijn er zeventien teams, bestaande uit wetenschappers, promovendi en studenten genomineerd voor de Academische Jaarprijs 2013. In oktober zal worden bekendgemaakt wie de winnaar wordt. Klik hier voor een overzicht van de genomineerde teams.

Tot en met 2 april 2013 konden de teams zich aanmelden voor de Academische Jaarprijs. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 100.000, waarmee het winnende team de kans zal krijgen om het ingediende projectvoorstel te realiseren. Daarnaast kunnen drie finalistenteams in aanmerking komen voor de Labyrint-publieksprijs, georganiseerd door het gelijknamige televisieprogramma van VPRO/NTR. De winnaar krijgt een redactionele reportage in een van de Labyrint-uitzendingen.

De Academische Jaarprijs wil wetenschappelijk onderzoekers, promovendi en studenten motiveren om de resultaten van hun onderzoek actief onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De Stichting Academische Jaarprijs is in 2005 opgericht door NRC Handelsblad, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Terug naar overzicht