Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
15

Nieuwe call for proposals voor Safer Internet

De Europese Commissie heeft de Call for proposals 2013 voor het programma Safer Internet opengesteld. Aanvragen kunnen tot en met 23 mei 2013 worden ingediend. Klik hier voor meer informatie over de call. Er is een budget beschikbaar van € 2.275.600.

Het doel van Safer Internet is om projecten te steunen, die de veiligheid van kinderen in de onlineomgeving verbeteren. Het houdt niet alleen de bestrijding in van illegale inhoud, maar ook van schadelijk gedrag zoals pesten en kinderlokkerij. De regeling is de opvolger van de regeling Safer Internet Plus 2005-2008. Er wordt subsidie verstrekt voor projecten die:
• illegale online-inhoud verminderen en schadelijk onlinegedrag aanpakken, met name wat betreft materiaal over seksueel kindermisbruik en kinderlokkerij;
• een veiliger onlineomgeving creëren;
• zorgen voor bewustmaking van het publiek;
• een kennisbasis op richten door onderzoekers samen te brengen die zich bezighouden met de onlineveiligheid van kinderen op Europees niveau. Daarnaast kan een kennisbasis opgericht worden over het gebruik van nieuwe technologieën door kinderen, de gevolgen hiervan voor hen en de hieraan verbonden risico's.

Terug naar overzicht