Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
15

ZonMw-oproep onderzoek passende palliatieve zorg

Aanvragen kunnen worden ingediend door Nederlandse onderzoeksorganisaties of door samenwerkingsverbanden bestaande uit minimaal één Nederlandse onderzoeksorganisatie. Het betreft Nederlandse onderzoeksorganisaties in de zin van het EU staatssteunrecht. In samenwerking met een onderzoeksorganisatie kunnen alle organisaties indienen die vanuit expertise of kenniservaring een bijdrage kunnen leveren aan het doel van deze oproep. Bijvoorbeeld Nederlandse zorginstellingen, zoals verpleeghuizen, ziekenhuizen en GGZ-instellingen.

Binnen de oproep wordt ruimte geboden aan onderzoek op het gebied van de palliatieve zorg, dat een duidelijke, aantoonbare meerwaarde heeft ten opzichte van al bestaande kennis en/of interventies. Het gaat hier om een innovatieve benadering om een probleem uit de dagelijkse praktijk in de palliatieve zorg aan te pakken. Het realiseren van impact met de projectresultaten is een belangrijk doel. Er is sprake van impact als er sprake is van toepassing van kennis. Projectresultaten dienen daadwerkelijk te worden gebruikt in praktijk, beleid, onderwijs en/of onderzoek.

Het totale beschikbare subsidiebudget in deze subsidieronde bedraagt € 8 miljoen. De subsidie bedraagt maximaal € 400.000 voor een project met een maximale looptijd van 36 maanden. Cofinanciering van minimaal 5% is verplicht.

Aanvragen kunnen tot en met 14 mei 2024 worden ingediend via MijnZonMw.

Terug naar overzicht