Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
15

Openstellingen en subsidieplafonds MIT 2024 gepubliceerd

De MIT stimuleert innovatie bij het midden- en kleinbedrijf (mkb) over regiogrenzen heen en wordt uitgevoerd en gefinancierd in samenwerking met de provincies. De landelijke subsidieregeling voor MIT-projecten is een vangnet: als een subsidieaanvraag die bij de provincie wordt ingediend, door de provincie zou moeten worden afgewezen omdat het project valt onder een MIT-programma dat in die provincie geen prioriteit heeft, of omdat het een bovenregionaal MIT-R&D-samenwerkingsproject betreft, wordt de aanvraag naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) doorgestuurd.

Wijzigingen
In de regeling wordt een onderscheid gemaakt tussen kleine en grote MIT-R&D-samenwerkingsprojecten. Hiervoor wordt ieder jaar een apart subsidieplafond voor de grote MIT-R&D-samenwerkingsprojecten opgenomen. Met de nu gepubliceerde wijziging is het mogelijk gemaakt om eventuele resterende middelen bij onderuitputting bij de MIT-R&D-samenwerkingsprojecten klein, in te zetten voor de MIT-R&D-samenwerkingsprojecten groot.

Daarnaast is bijlage 3.4.1 van de regeling aangepast. Bijlage 3.4.1 omvat het zogenaamde toetsingskader. Dit toetsingskader is inhoudelijk gewijzigd als gevolg van de herijking van de Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s) van het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid (MTIB) in 2023. Door de wijziging van bijlage 3.4.1 is het mogelijk voor het mkb om subsidie aan te vragen voor een project binnen de herijkte KIA’s.

Openstellingen plafonds 2024
Aanvragen in het kader van het nationale vangnet kunnen in 2024 worden ingediend van:

  • 19 maart tot en met 7 mei 2024: MIT-R&D-samenwerkingsprojecten waarvan de activiteiten passen binnen het subthema Digital Technologies: Artificiële Intelligentie (AI). Het subsidieplafond voor deze openstelling bedraagt € 3.550.000;
  • 9 april tot en met 2 juli 2024: TKI-netwerkactiviteiten en TKI-innovatiemakelaars. Het subsidieplafond voor deze openstelling bedraagt € 2,2 miljoen;
  • 9 april tot en met 29 oktober 2024: MIT-kennisvouchers. Het subsidieplafond voor deze openstelling bedraagt € 2 miljoen;
  • 11 juni tot en met 17 september 2024: MIT-R&D-samenwerkingsprojecten. Het subsidieplafond voor deze openstelling bedraagt € 3.115.000, waarvan ten hoogste € 1.557.500 voor MIT-R&D-samenwerkingsprojecten groot.

Voor MIT-haalbaarheidsprojecten is in 2024 – net als vorig jaar – geen landelijk budget beschikbaar en kan men dus alleen een beroep doen op de provinciale MIT-regelingen.

Aanvragen in het kader van MIT-R&D-samenwerkingsprojecten worden gerangschikt. Alle overige aanvragen worden op volgorde van binnenkomst toegekend.

Terug naar overzicht