Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
15

Kansen voor West opent twee stimuleringsregelingen voor de maakindustie

Vanaf 18 maart kunnen aanvragen worden ingediend voor een tweetal nieuwe stimuleringsregelingen van het Kansen voor West programma. De Stimuleringsregeling haalbaarheidsvouchers biedt aan ondernemers uit de maakindustrie de mogelijkheid om een voucher aan te vragen voor een project dat de haalbaarheid van de implementatie van digitalisering in het maakproces wil toetsen. Smart Industry Hubs kunnen een aanvraag indienen voor een bundel van 30 inventarisatievouchers.

Bedrijven uit de maakindustrie kunnen met deze inventarisatievoucher de expertise van de Smart Industry Hub gebruiken om te toetsen of het proces of product verder gedigitaliseerd kan worden. Een Smart Industry Hub kan eenmalig voor 31 juli 2019 een aanvraag indienen voor een bundel van 30 inventarisatievouchers. Er is een budget van € 300.000 beschikbaar. De voucher heeft een waarde van € 5.000.

 

De haalbaarheidsvoucher bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000 en kan worden ingezet bij een:

  • kennisinstelling;
  • Smart Industry Fieldlab;
  • proeftuin voor de maakindustrie /Smart Industry;
  • ondernemersorganisatie met een bewezen trackrecord op het gebied van Smart Industry advisering.

Er is € 600.000 beschikbaar. De indientermijn sluit op 31 december 2020. De voucher kan worden aangevraagd door een MKB of Mid-cap onderneming die gevestigd is in de provincie Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht of Flevoland.

Terug naar overzicht