Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
15

ZonMw-call middellange termijn effecten COVID-19 maatregelen

Aanvragen kunnen worden ingediend door onafhankelijke onderzoeksorganisaties. Organisaties die betrokken waren bij in- of uitvoering van COVID-19 maatregelen door de overheid, kunnen geen hoofd- of medeaanvrager zijn van subsidie in deze ronde. Aanvragers mogen wel gebruik maken van data van organisaties die verantwoordelijk zijn geweest voor het in- en uitvoeren van de COVID-19 maatregelen van de overheid.

Wat betreft de te onderzoeken middellange termijn effecten, gaat het zowel om epidemiologische als sociaalmaatschappelijke effecten van de maatregelen. Ook mitigatiestudies en flankerend beleid, onderzoek naar en beleid over interventies die negatieve effecten van maatregelen kunnen beperken of verminderen, vallen binnen de oproep. Daarnaast is kennis nodig over factoren die draagvlak en naleving van overheidsmaatregelen onder de bevolking beïnvloeden. Er wordt gevraagd om rekening te houden met verschillende groepen in de samenleving, zoals kinderen, mensen met een migratieachtergrond of mensen die werken in verschillende sectoren.

Het totaal beschikbare subsidiebudget in deze subsidieronde bedraagt € 5 miljoen. De subsidie bedraagt maximaal € 1 miljoen per project voor een looptijd van maximaal 24 maanden, maar ook projecten voor lagere bedragen en kortere looptijden kunnen ingediend worden. Wanneer meer dan € 500.000 binnen één subsidieaanvraag wordt aangevraagd, moet het onderzoek multidisciplinair ingestoken zijn en moeten er meerdere onderzoeksvragen of kennishiaten beantwoord worden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadlines zijn: 18 maart 2024 (vooraanmelding) en 24 april 2024 (uitgewerkte subsidieaanvraag).

Terug naar overzicht